NOVICE SLO

Prijazno vas vabimo na prvi, zimski koncert iz cikla »Letni časi«

V soju hladne zime,

ki bo v soboto, 17. februarja 2018, ob 19.00, v cerkvi sv. Bassa v Kopru (Prešernov trg).

Cikel koncertov, na katerih bomo predstavili svoje glasbeno ustvarjanje na različnih prizoriščih v koprski občini, začenjamo v Kopru. Skozi zimsko obarvan program nas bo vodil umetniški vodja Andrej Makor. Vstopnine ni.

Ravno v teh mesecih mineva 40 let od prvih uspešnih nastopov zbora Obala Koper na Primorski poje in na prvi Naši pesmi v Mariboru, kjer je Obala v Slosarjevem obdobju prejela eno srebrno in kar šest zlatih plaket. Vabilu na srečanje pevk in pevcev iz Obalinega prvega trinajstletnega obdobja, na katerem smo se želeli ustanovnemu dirigentu ob 40. obletnici tudi iz srca zahvaliti, smo se vsi presenteljivo hitro odzvali ter se zbrali na kosilu v kar šestdesetčlanski zasedbi s polovico moških in polovico ženskih glasov.

Mešani pevski zbor Obala vas prisrčno vabi na praznični koncert, ki bo 23. 12. 2017 ob 19.00 uri v čudoviti akustiki cerkve sv. Kancijana v Truškah.

Prvič se bomo predstavili s celovečernim koncertom pod vodstvom našega novega umetniškega vodje Andreja Makorja.

Vstopnine ni.

Veselimo se vaše družbe!

Mešani pevski zbor Obala Koper

Tako smo si skupaj z obiskovalci v do zadnjega kotička zapolnjeni dvorani sv. Frančiška v Kopru v soboto, 3. junija, na koncertu ob 40-letnici zaželeli sedanji in nekdanji pevci ter vsi dosedanji dirigenti Mešanega pevskega zbora Obala Koper.

Koncert je na začetku ponudil 3 novitete. Prvo, Vivat, crescat, floreat ad multos annos!, tudi naslovno skladbo jubilejnega koncerta je napisala Nana Forte. Andrej Makor je zboru posvetil skladbo za zbor, godalni sestav in čembalo In memoriam, študentka kompozicije na ljubljanski Akademiji za glasbo Federica Lo Pinto in ena mlajših članic Obale, pa skladbo Vprašanje.

Dogodek so poleg zborovskega petja zaznamovale tudi projekcije arhivskih fotografij in video posnetkov ter medijskih odmevov. Ganljivo je bilo obujati spomine z vsemi dirigenti, prvim, Mirkom Slosarjem in nasledniki, Walterjem Lo Nigrom, Ambrožem Čopijem, Majo Cilenšek ter Sebastjanom Vrhovnikom. Dvorano so zapolnili večinoma bivši pevci in pevke, ki se jih je v štirih desetletjih nabralo skoraj 400. V začetku drugega dela koncerta se je trenutni zasedbi na odru pridružilo približno 30 pevk in pevcev, ki so polnili Obaline vrste v zadnjih devetih letih, pod vodstvom Sebastjana Vrhovnika. Pester program so sooblikovali še violinistka Nika Toškan, Godalni kvartet Broken Strings Quartet, izvrstni inštrumentalisti pod umetniškim vodstvom Eve Dolinšek (čembalo, orgelski pozitiv) Janez Krevel (kontrabas) in Izidor Erazem Grafenauer (teorba), sopranistka Monika Fele ter tudi nekdanji Obalin pevec Rudi Bučar z Istrabendom in začinil dogajanje. Zaključek pa je bil povsem čustven z izvedbo Makorjeve Prav po prstih. Moški solo je namreč zapel sam dirigent Sebastjan Vrhovnik, zboru pa je dirigiral Andrej Makor, ki jeseni prevzema njegovo mesto.

Po koncertu so vsi dosednaji dirigenti skupaj s predsednico zbora zarezali v »sladko« Obalino prihodnost. Z leve Ambrož Čopi, Maja Cilenšek, predsednica zbora Tamara Mikolič Južnič, Walter Lo Nigro, Mirko Slosar in Sebastjan Vrhovnik.

Pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Obala Koper se iskreno zahvaljujemo vsem ustanovam, podjetjem in posameznikom, ki nam finančno in materialno pomagajo, da lahko ustvarjamo. Hvala vam, da lahko počnemo, kar imamo najraje.

stran 1 od 8

Go to top