Facebook

Spoštovane udeleženke in udeleženci 13. Mednarodnega zborovskega festivala Koper 2019, drage pevke in pevci.

Lokalne skupnosti se pogosto pohvalijo s številom opek, ki jih so vložile v kulturo, v Kopru pa veliko raje preštevamo ljudi, ki kulturo ustvarjajo in jo živijo. Zavedamo se, da smo mi sami edini resnični varuhi svoje kulture. In po zaslugi zborovskega petja nas je čedalje več, veliko bolj povezani in ubrani smo. Petje v družbi krepi duhovno moč naše skupnosti, njeno ustvarjalnost, milino in samozavest.

Živimo v času, ki nas razdvaja, ki drobi naše medsebojne odnose in prav glasba je eden izmed tistih pomembnih dejavnikov, ki nas še vedno drži skupaj. Nekaterim je težko razumeti, kako si lahko človek po težkem delavniku in vseh obveznostih vzame čas še za petje in zanj morda žrtvuje še del dopusta. Ne razumejo neverjetne energije, ki vas napolni, mladostne razigranosti, ki vas prevzame, ko s prijatelji brusite svoje nastope.

Na srečo pa je takšnih vse manj, tudi pa zaslugi organizatorja festivala, Mešanega pevskega zbora Obala Koper, ki že več kot 40 let zgledno skrbi za visoko raven petja pri nas.

Zato mi je v neizmerno čast, da vas lahko v Koper povabim kot častni pokrovitelj 13. Mednarodnega zborovskega festivala. Prepričan sem, da vas bo tudi letos spremljala množica navdušenih poslušalk in poslušalcev, ki bodo skupaj z vami utrjevali ugled našega mesta kot pomembnega pevskega središča v tem delu Evrope.

Dobrodošli!

Župan Aleš Bržan

 

 

Go to top