V nedeljo tretji koncert 12. Mednarodnega zborovskega festivala Koper

Mladinski in dekliški glasovi Glasbene šole Koper vabijo na Škofije

Koper, 11. maj 2017 – Bienalni pevski dogodek v organizaciji Mešanega pevskega zbora Obala Koper je v polnem zamahu. Že več kot 50 celovečernih koncertov šteje zbirka koncertov vseh festivalskih edicij. Na letošnjem 12. festivalu po vrsti so se tako že predstavili italijanski pevke in pevci iz vokalne skupine Kor in Dekliški pevski zbor Akademije za glasbo v Ljubljani. Nov festivalski dogodek pa se obeta že v nedeljo na Škofijah.

V nedeljo, 14. maja, ob 20.00 se bosta v dvorani doma krajevne skupnosti na Škofijah predstavila Dekliški in Mladinski pevski zbor Glasbene šole Koper, ki delujeta pod vodstvom Maje Cilenšek. Obe zasedbi sta osvojili že številne nagrade in priznanja na državnih ter mednarodnih tekmovanjih in sodelovala s priznanimi domačimi in tujimi glasbeniki. Zaradi kakovosti in barve glasov so večkrat vabljeni na različne festivale doma in v tujini (Chiavenna, Padova, Trst, Gradec, Bergamo). V nedeljo pa se bodo predstavili s programom sodobnih skladateljev in izvajali dela primorskih Ambroža Čopija, Andreja Makorja in tudi prvič izvedeno delo Sindije Šiško, slišali bomo tudi dela domačih in tujih skladateljev nove generacije - Uroša Rojka, Ole Gjeilo in sodobnikov.

12. Mednarodni zborovski festival Koper se bo zaključil v začetku junija z dvema vrhuncema. Za prvega bomo v soboto, 3. junija, poskrbeli mi! Naš Mešani pevski zbor Obala Koper bo namreč s koncertom proslavil svojo 40-letnico delovanja. Zaključek festivala pa bo že dan kasneje skandinavsko obarvan. Predstavil se bo švedski zbor Uppsala Vocal Ensemble. Oba koncerta bosta v protokolarni dvorani sv. Frančiška v Kopru. Vstopnina za posamezni festivalski koncert znaša 5 eur.

Prijazno vabljeni na festivalske koncerte!

 

Koncerti:

1. Ponedeljek, 24. 4. 2017, 20.00, Cerkev sv. Miklavža, Kidričeva ulica, Koper

    Vokalna skupina KOR (Ita)
 
2. Sobota, 6. 5. 2017, 20.00, Pokrajinski muzej Koper
    Dekliški pevski zbor Akademije za glasbo v Ljubljani (Slo)
    Zborovodja: Alenka Podpečan
 
3. Nedelja, 14. 5. 2017, 20.00, Škofije, dvorana doma krajevne skupnosti
    Dekliški in mladinski pevski zbor Glasbene šole Koper (Slo)
    Zborovodja: Maja Cilenšek
 
4. Sobota, 3. 6. 2017, 20.00, Dvorana sv. Frančiška, Martinčev trg, Koper
    Mešani pevski zbor Obala Koper (Slo)
    Dirigent: Sebastjan Vrhovnik
 
5. Nedelja, 4. 6. 2017, 20.00, Dvorana sv. Frančiška, Martinčev trg, Koper
    Uppsala Vocal Ensemble (Swe)
    Dirigentka: Sofia Ågren

 

Vljudno vabljeni.

 

PLAKAT: POVEZAVA

 

Go to top